2010. október 10., vasárnap

Combinóval Budafokon át

A Margit híd felújítása újabb szakaszához érkezett. Ezúttal a híd hosszanti hegesztését végzik, ezért a mostani hétvégén és a következőn (okt 15-17) péntek este kilenctől egész hétvégére lezárják/ták a hidat a forgalom elől. Ezzel indokolva érdekes kocsiszíni útvonalon indult 4 Combino hazafelé. Nyitóképemen a János korházi hurokban ácsorog egyikük.

Az útvonal közel sem egyszerű.. Mivel a Moszkva tér már közel sem körüljárható villamossal mint régen, sőt.. a maradék értelmes vágánykapcsolatok is eltűntek csak az ún. 'rozsdáson' tudták elhagyni a teret. Ezek után csak a János kórházi hurokban tudnak visszafordulni, hogy a Moszkva tér újbóli érintése után a Krisztina körút-Gellért rakpart-Körtér útvonalon induljanak tovább.

Mivel Albertfalva kitérő rövid egy Combinónak (mellesleg váltói se túl megbízhatóak) egészen Budafok kocsiszínig mentek az eltévedt Siemensek. Onnan visszafogás után tartottak vissza a Bocskai útig, ahol lehetőség van a 4-es villamos végállomásához fordulni. A 'Skálától' már a megszokott kocsiszíni útvonalon mentek tovább a Mester utca-Fiumei út-Salgótarjáni út útvonalon a Hungária körútig. Ezen kiállás így majdnem másfél óra hosszúságú lett.

A Combinók sokáig nem jártak az 1-es (ahol legelső próbáikat végezték) és a 4/6-os vonal(ak)on és az odavezető kocsiszíni útvonalakon túl. Ebben a Siemens embereinek nagy szerepe volt, hiszen a még érvényes 3 éves garancia alatt nem engedték a villamosukat bármerre. Ez azonban lejárt. Volt már Combino Budafokon, így tehát nem az első ilyen eseményt sikerült megörökítenem, de még így is ritkaságszámba menő az ilyen menet a sárga kígyókkal. Ennek örömére jövő pénteken meg fog ismétlődni, de akkor nem tudok menni..

Nincsenek megjegyzések: