2010. augusztus 28., szombat

Sülyi helyi

Már említettem egy korábbi bejegyzésben, hogy újabban Sülysápon is megfordulok, viszonylagos rendszerességgel. Ezt jelzi például, hogy a helyijáratos buszt se először látom Szőlőstelepen, most azonban sikerült lekapnom amin a József Attila - Hunyadi utca sarkon lévő megállót elhagyva porol a Hunyadi utcában. A pesti vonattal Szőlőstelepig szoktam menni, majd onnan sétálok vissza, a busz pedig pont akkorra ér a Hunyadira a 'nagyállomástól' mikor én.

Az LLR-847-es rendszámú Ikarus 260-as szolgálja ki a vonalat (a kép még nagyobb 'zúmmal', ugyanott készült), amely 2009 január 5 óta közlekedik, a pesti vonatokhoz hangolva teszi meg a körét. A település sápi felében kezdi körét, majd a vasútállomáshoz visszatérve Süly felé indul és bejárja Szőlőstelep/nyaralót is. A település honlapján elérhető a 2008 decemberi közlemény a járatról, valamint természetesen az aktuális menetrend is.

Kőbánya-Felsőn személyvonatom helyett először csak egy magányos 'klasszik' Csörgő érkezett. Ezek a jóságos Ganz dízelek a fővárosból csak Lajosmizse felé megszokottak, ezen a környéken kevésbé.

2 megjegyzés:

Kocka írta...

Most már Lajosmizse felé is a vonatok fele Desiro http://hu.wikipedia.org/wiki/Siemens_Desiro

Kár értük, azon a vonalon hamar el fognak kopni.

Közeg írta...

..egen, tudok a Desirókról, de szerencsére még egész elég gyakran látok a villamosról Zugló környékén Csörgőket, igaz a szakadt betétkocsik helyett már a Keszit megjárt 'postaBhv'-kkal futnak.

viszont a Desirókért is kár, mert szvsz több kárt okoz arra az utazóközönség mint Egom felé..