2010. november 3., szerda

Szegedi Bengáli háborús díszletként

A helyszín Szarajevó, a délszláv háború idején. Vagy ha nem is Angelina Jolie és stábja valahogy így képzelte el. Igazából Budán a Millenáris és a Mammut szomszédságában, a Ganz Villamossági Művek maradványai mellett járunk. Eddig túlzottan nem érdekelt Jolie magyarországi ténykedése, de mikor ma délelőtt először olvastam a piros-fehér festésű villamosról rögvest felkeltette érdeklődésemet :)

A képen persze nem egy szarajevói Tatra K2-es kocsi látható, hanem egy jóöreg magyar döcögény, az SZKT 802-es pályaszámú Bengálija. 1973 óta járta a szegedi vonalakat, tegnap hagyta el a várost, most pedig a filmesek kezén végzi pályafutását. Szerepelt már a blogon a Vajna féle '56-os film UV-ja is, most Jolie Bengája lett a soros :) A házicsuklós a fórumos hírek szerint további festékrétegeknek hála fog még szakadtabban kinézni. A szarajevói flottaszín egyébként nem piros-fehér, de ez sokakat úgy se érdekel :)

A villamos B végén még az eredeti iránytábla hirdeti, hogy a 3F vonalon közlekedik. A statisztáló filléres autókkal nem finomkodtak, valóban felgyújtották őket. Mindezek után se érdekel Pittné filmje, de örülök, hogy láthattam ezen helyszínét.


1 megjegyzés:

Jankó írta...

De igen, a Szarajevói villamosok a Tátrák érkezésétől számítva pontosan ilyen színűek voltak: http://i.imgur.com/cnmlh.jpg
ma nincs egységes flottaszín.