2010. november 24., szerda

ICE Live Tour 2010 - Budapest

Magyarországra érkezett a Német Turisztikai Hivatal és a Deutsche Bahn (DB) kilenc állomásos európai turnéja. Utolsó előtti városként Budapesten a Westend mellett mutatkozott be az ICE-kamion, kitelepült a Juventus rádió reggeli műsora is, de a későn érkezőket, mint engem is várta még a turné sátra német városokat és programokat népszerűsítő kiadványaival.

A német vasút idén 175 éves, jövőre az autózás 125. évét ünneplik. De ne feledjük azt se, hogy idén a Ruhr vidék az EU egyik kulturális fővárosa. A DB nagysebességű 'zászlóshajójával' egy ICE 3-es szerelvény életnagyságú orr moduljával jelent meg. Sajnos nem a szomszédos 10-es vágányon ácsorgott csak kamion utánfutó formájában érkezett a gumikerekű ICE hasonmás.

A vonóerőt ezúttal egy a DB teherszállító leányvállalatához tartozó Mercedes Actros szolgáltatta. Balra a Nyugati pályaudvar kerítése, jobbra a Westend tömbje. Habár minálunk egyelőre nem várható az ICE vonatok megjelenése nemrégiben Londonban egy valódi szerelvény is megfordult, hiszen a Eurostar vonatai mellett a közeljövőben a DB is fog vonatokat közlekedtetni a Csalagúton keresztül a kontinensről Angliába.

A sátor folyamatosan felkeltette néhány ember érdeklődését, így még ott voltam egy másodpercre se ürült ki. Az elkövetkezendő hosszú években pedig aki igazi ICE vonatokat szeretne látni az jó helyen jár ha a Nyugati pályaudvart látja, csak nem Pesten hanem Bécsben kell, hogy legyen :)

Nincsenek megjegyzések: