2010. május 7., péntek

Miskolc: elő vonalbejárás

A kép a már emlegetett Zöld Nyíl oldalról származik. Az egyes villamos Felső-Majláthig tartó tervezett nyomvonalát mutatja. Ezen kép ismerete nélkül én is tartottam egy kis elő vonalbejárást, mondhatni: ezek az "ilyen volt" képek.

A jelenlegi végállomás habár viszonylag új és jól kinéző épület, útjában áll a vonalhosszabbításnak. Jelenleg még ütközőbak és az épület oldalszárnyai állják útját a villamosnak.

Többször elhangzott az elmúlt években a fórumokon, közlekedési honlapokon a kérdés, hogy a folytatást miként fogják megoldani a szűkös utcában Majláth felé. Nemrégiben megkaphattuk a választ, elbontottak egy komplett háztömböt. Az első képen a végállomás felőli kilátások.. a második még 2007-ben készült. Valószínűleg már ekkor is számítottam arra, hogy egykor még villamos fog járni tovább, azonban ez lett az egyetlen képem az elbontott részről. A harmadik kép pedig jól érzékelteti a lebontott terület nagyságát.

Néhány megmaradt régebbi ház mellett elsétálva (még azon a szakaszon se túl széles az út) a paneleken túljutva már szélesedik a tér. Nagyjából az első megállónál álltam ekkor..
Tovább sétálva fasorral körbevett rét(?) a panelek előtt. Itt a mostani füves részen, stílusosan.. füvesített villamospályával tudnám elképzelni a villamost. A fasor végén lesz a második megálló, elvileg.

A második új megálló után a Szinvától pár méterre folytathatja útját a villamos..

Megérkezünk Felső-Majláthra, egyelőre csak a busz jár erre.

Itt balra kanyarodik el az 1A jelzésű busz a végállomására, a villamos még tovább megy majd egy kicsit.

Ha minden igaz jobbra lesz a végállomási hurok.. amint kész lesz megyek! :)

Nincsenek megjegyzések: