2008. január 12., szombat

Hídon töretve Bamakoba

A címben tömören három teljesen más témát egyesítettem.. Töretés: A tél néha meglepi az embereket olyan találmányokkal mint a hó, fagy, ónoseső. Ezen tényezők mint megannyi mást, a villamosokat is befolyásolják. A felsővezetékeken jégréteg ül ki vagy a váltók befagynak, több lehetőség is van. Az ilyen napokon este, üzemzárás után néhány villamos kintmarad a vonalakon 'töretni', ugyanis az este folyamán a pár órányi üzemszünetben a jegesedés nem áll le. Ilyenkor segít sokat az a pár jármű ami éjszaka rójja köreit, az éjszakai autósok, járókelők értetlen pillantásainak kereszttüzében. Ezt a pár perces nyugalmát élvező Ganzot a Kozma utcánál sikerült elkapnom :)Tegnap és ma is elzarándokoltam kedvenc hidamhoz, az Északi vasúti összekötő hídhoz. Jelenleg úgy tűnik, hogy az '55-ben átadott mára már elhasználódott hídszerkezetet a nyáron teljesen kicserélik. Úgy tervezem, hogy az elkövetkezendő időben többször meglátogatom még a hidat, dokumentálni a kettős 'K'-híd utolsó hónapjait.Az idei Budapest-Bamako rali talán legérdekesebb indulója (persze a Velorex vagy a szakadt Dacia mellett) a Hetes busz csapat akik egy Ikarus 280-assal vágnak neki az útnak :)Elnézve a menetrendet nem lesz könnyű dolga az öreg Ikarusnak.. a másik busz induló az Alfa Busz Kft. által a BKV színeiben indított Alfa Regio típusú autóbusza:

A 280-ast még péntek délután fotóztam a Kossuth téren, a rövid videó ma, az indulás napján készült. Pár kép és némi bla-bla pár további indulóról másik blogomban: kozeg.szavakban.
A bejegyzés végére bónuszként Duna menti villamosok.. külön különlegessége a képeknek a napsütés, ugyanis ennyi napfényben mint ma rég volt részünk..

Nincsenek megjegyzések: