2007. december 21., péntek

Újra Kom-Esz megyében

Valamiért úgy érzem túl sok kezd lenni az említett megyéből érkező bejegyzés, pedig csak a harmadik itteni esztergomi bejegyzésem ez. Májusi Esztergom - Párkány bejegyzésem is a Mária Valéria híddal nyitott, hát legyen így most is. Különleges, mondhatni történelmi nap volt ez a nap, Szlovákia, Ausztria és Szlovénia felé többé lényegében nincs határunk.. bővebben itt: közeg-szavakban.

Elkutyagoltam a vagy 5 kilométerre lévő párkányi vasútállomáshoz, az előtte lévő buszállomáson sikerült ez a Karosát elkapni, a papír szerint Suzukis munkásbusz. Tudni kell, hogy műszakváltáskor komplett buszkaraván indul el a Suzuki felől és ennek egy jórésze a 'szlovák' területekre tart.

Jellemző a formámra, hogy több kilométernyi gyaloglás után és előtt (visszaút..) az egyetlen fotózható gép Párkány Nána vasútállomáson egy szakadt ferencvárosi V43-as.

Valami ilyesmi lehet a blogom címében szereplő úton-útfélen :) A vasútállomás és a város közti pusztában, aprócska pihékben hulló hóval(bár nem látszik), reménytelennek látszó gyaloglás közben. Mondjuk ez csak egyfajta értelmezés, hiszen amennyi köz/villamos/nagyvasúti útfélen megfordultam az elmúlt években.. :)

A változatosság kedvéért két Suzukis munkásbusz :) Egyébként ha nem Suzukist akkor Sanyo-s buszt lát az ember.. ez a kép a linkelt képen lévő busz szélvédője mögül kinövő ház tövében készült.

Múltkor egy agyondíszített 256-os Ikarust hoztam a nyitóképben, most itt egy 280-as hasonló bőrben és persze egy Suzukis busz, ezúttal egy Vérteses Credo. Még a három csepp közepén is ott a Suzuki embléma hasonlóan DUD-633-hoz.

A 14:33-kor Komáromba induló személyvonat. A vonal egyelőre él, jövője sok társáéval együtt bizonytalan. Muszáj vagyok megemlíteni, hogy sajnos elindulatkor alig volt rajta pár utas. Aztán lehet én járok mindig rosszkor a környéken... Haza 3 Desiróból álló szerelvénnyel érkeztem, a Városligeti elágnál megfogtak minket több percre, ablakom mellett V43 1001 ácsorgott...

Nincsenek megjegyzések: