2007. szeptember 29., szombat

MaVITE-BKV kölönvillamos

Alig egy hónapja, hogy nem zötykölődhetünk ezekkel a gépezetekkel máris egy különmentetet szervezett a Mavite és a BKáVé zéerté. Szerelvényünk a 3816-5940-3836-os bűvös számokat tartalmazta, azaz az utolsó napi feldíszetett szerelvény, amin hosszú ideig rohadt még a virágkoszorú Budafok kocsiszín udvarán. Gyülekező fél10-kor volt, a 4-es villamos Fehérvári úti végállomásánál. Indulás 11-kor, az első megálló pedig a Mester utcában volt rögtön, de túl árnyákos volt, inkább nem teszek képet.Második fotómegállónk az Orcz út - Salgótarjáni utca kereszteződében volt, a temető oldalában a 37-es villamos vonalán. Nyomunkban egy másik szerelvény tartott Zugló kocsiszínbe, ugyanis Budafokon kell a hely a Szépilonkai KTátráknak.. ismét vágányzárasdira készülődünk.Ezután az Őrház következett, de itt hamarosan be is ért minket a következő 37-es forgalmi kocsi úgyhogy állhattunk is tovább az Élessarok irányában az Örs vezér terére....egészen pontosan a zuglói oldalig, ahol még egy hajdani 13-as tábla is akadt, teljesmértékű történelemhamisítás gyanánt. A Mézeskalács téren (Rákospalota, MÁV-telep) csoportkép készült, elvileg egy hosszabb lélegzetű pihenő idővel, ami nem is volt hosszú. Utána visszatértünk a Nagylajos király útjáig, ahova egy nagy fotós kikanyarodás keretében állt a szerelvényünk.A különleges hangulatú Kőbánya-Hízlaló következett ezekután, ahol az egyetlen egyvágányú villamosszakasza található a városnak. Sajnos a mögöttünk érkező 3-as villamos miatt elég sietősre sikeredett a fotómegállás.
A Határ úton tavaly július vége óta járnak a Ganz csuklósok, a háttérben még egy Hannoveri is látható, hiszen jóideje már hétvégén azok járnak az 52-esen. A látszattal ellentétben az 50-es villamos vonala felé folytattuk utunkat és nem indítottunk gyorsulási versenyt a 42-essel :)
A Hoffher Albert utca következik, a kispeti vasútállomással párhuzamosan futó utcában taláható az összekötővágány a 42-es és az 50-es vonal között. Habár a Tóth Árpád utca 42-es huroknak már vége jó egy éve, ezt az üzemi kapcsolatot megtartotta a cég, habár például a kép szélén lévő növényzet igencsak benőtt az űrszelvénybe.Két kőbánya fotómegállás következett még, azonban nem teszek képet, már nem tetszett igazán a felhős idő.. a menetnek ugyanott lett vége ahol kezdődött, a 4-es végállomáson utána pedig a szerelvényünk elrobogott vissza Budafokra. Köszönet a szervezőknek, SzFerinek és a résztvevőknek egyaránt.

Nincsenek megjegyzések: