2007. május 26., szombat

Új Baross téri metrókijárat

Kivételesen a mélybe ereszkedem. A Baross téren, a Keleti pályaudvari metrómegálló kapott egy új kijáratot, hiszen a négyesmetró építésekor a régit le fogják zárni.

Egy 2004-es fényképem, digitalizálva.. mely szerint a munkálatok '04.12.3-án kezdődtek a téren. A "rendezéshez" annyit, hogy a tér egy részét habár füvesítették.. de a fű alatt ott van még a hajdani villamos hurok... a 24-es villamost pedig beton ütközőbakkal zárták be a Festetics utcába ezzel ellehetetlenítve, hogy valaha bevezessék a térre és utasainak kisebb túrákat kelljen tennie az átszállásokhoz.

Ez a kép pedig a 2005 március 3-tól érvényben lévő forgalmi rendet mutatja. Az éjszakai járatok még a régi nevükön és a 80-as troli is régi végállomásával..

2005 májusa, szeptembere és 2006 februárja... a 80-as troli új végállomása itt került kialakításra. 2006 tavaszán megnyílt az új aluljáró is, a téren véget értek a munkálatok.. amik a felszín alatt folytatódtak.

A készülő kijárathoz pedig megérkezett a DBR projectiroda parasztvakítása a 4-es metróról. Az új szerelvényekkel köszönő viszonyban se lévő valamivel.
(2010.10.21.: Mint már ismeretes az Alstom szerelvényei se fogják meghódítani a várost, új tendet várható)

Aztán mára lekerült a kamu metró és helyén bejáratot találhatunk.. kezdetnek egy kisebb mozgólépcső és egy lenti nagyobb tér. Itt kapott helyet a pénztár és természetesen a szagvány/látvány pékség se maradhatott ki.

.. hogy aztán az ember átérjen egy még nagyobb térbe, ahol már ténylegesen megérkezik a metró területére. Ezután egy hosszú mozgólépcső és megérkezünk a már ismert megállóba.. lásd a legelső, bevezető képen :)

Nincsenek megjegyzések: