2009. szeptember 21., hétfő

Kulturális Örökség Napjai: Fradi

A kulturális örökség napjára idén is több, máskor nem látogatható épület nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. Többek közt a Ferencvárosi kocsiszín és a Ferenc áramátalakító. Habár az előbbi túl sok újat már nem tudott mutatni, a meghirdetett nosztalgia járat mégis kicsalt a 30-as villamos Ferenc körúti végállomásához.

A 30-as persze már egy éve 21-es.. de ez nem elég indok, hogy eleve úgy nevezzem :) A nosztalia 611-es kocsi a kocsiszínig szállította az utasokat, ahol a 436-os és 1047-es pályaszámú nosztalgiák, egy dupla UV szerelvény egy Ganz csuklós és egy a modernizáltak közül (KCSV7) valamint egy Tátra K várta az érdeklődőket. Az épületben a VTTE kiállítását lehetett megtekinteni.
Délelőtt 10 körül a fények nem segítették még a fotózást, node itt is voltam.. bár már sokadjára.
Ahol viszont még nem jártam, az a szomszédos áramátalakító... kívülről ugyanolyan romos állapotú épület, ami igazán el se különül a kocsiszín épületétől. Belül azonban az elmúlt 100 év berendezései tanúskodnak a technika fejlődéséről. A pozsonyi Magyar Siemens hatalmas egyenáramú generátorától, az üvegedényes higanygőz egyenirányítón át, a modern félvezetős rendszerekig megtalálható ezen a kis helyen minden. Érdekes hely, de jővőre valahova máshova megyek :)

Nincsenek megjegyzések: