2009. szeptember 2., szerda

Balaton

Szeptember van, a nyári szezonnak vége. Hajó nem sok szerepelt még itt. Az élet úgy hozta, hogy a siófoki Ákos 40+1 ráadás koncertre akadt jegyünk. Ha arra jár az ember akkor viszont nem lehet kihagyni egy kis hajókázást. Siófokon amúgy sincs túl sok látnivaló, úszkálni úszkáltunk már a Velencei-tavon... A kikötőben a Tünde nevű hajóra esett a választás, legfőképp talán azért mivel pár perc múlva volt indulása. Kisvártatva utánunk szegődött a képen látható Echo.
 Az egy órás sétahajókázás keretében a Balaton közepe felé vettünk az irányt ahol, feltételezem egy meteorológiai állomás fogadott minket. Ezt megkerültük és indultunk is vissza a Siófoki kikötőbe. Elég rég hajóztam már a Balatonon, igaz akkor is Siófokon jártam, csak akkor a túlpartról indulva. Ezen állomás a geocaching.hu oldalon, ténylegesen a Balaton közepe néven fut :)

Távolabb a Tihanyi apátság körvonalai látszanak... megjegyzem, a Balaton északi partja még mindig hiányzik nekem. Vasúti és kulturális értelemben is.
 Hajónk a Tünde egyébként nem mai bárka, '27-ben készült Balatonfüreden és azóta is a Balaton vízét járja. 
 Egy helyijáratos Ikarus 415-ös és a víztorony (egy a wiki szerinti 3 látnivalóból). A koncert jó volt, a siófoki éjszakai élet rémisztő, a bagolyvonat nem túl kihasznált Siófok és Fehérvár között.. újra várhattam egy-két órát a fehérvári állomáson, majd elkaptuk az első hajnali pesti vonatot és valamikor hazaértünk. Balaton kipipálva.

Nincsenek megjegyzések: