2010. szeptember 22., szerda

Hannoveri újdonságok

A képen 1553, a harmadik VJSZ-t megjárt felújított Hannoveri. A fényezésen és a rikító piros áramszedőn túl az új, digitális kijelző a fő ismérve. 1545 és 1522 után ő a harmadik ismét forgalomba állt Hannoveri. Meglehetősen döcögősen haladnak ezek a felújítások, 1522 mára már híresen sokszor került vissza a Fehér úti főműhelybe. A főműhellyel kapcsolatban a közelmúlt nagy 'szenzációja' volt, hogy a VJSZ Kft. négy TW6000-es típusú villamost vett Hannoverből. Az eredeti zöld "Banánok" alkatrésznek érkeztek a főműhelybe.

A síndöcögényes fórumokon jöttek-mentek a hírek, hogy a BKV-hoz is jönnek még. Így is lett, a fórumon már lehetett tudni, hogy az újabb Hannoverik Hágából érkeznek, hiszen velünk egy időben ők is vettek, igaz csak ideiglenes megoldásnak szánva. Valamivel később hivatalosan is kiderült a vétel. Mint kiderült még tavasszal indult meg a villamosok vásárlásával kapcsolatos eljárás. Darabja 10 millió forint. Ez az összeg elsőre kevésnek tűnik, de némi felújításra szorulnak a kocsik, lévén több éve álltak már. Mindezek ellenére még így is olcsóbb ezen kocsik beszerzése mint az egyébként nem sokkal idősebb, technikailag mégis sokkal elmaradottabb Ganz csuklósok felújítása.

A villamosok 2011-ben várhatóak forgalomban, így ismét csak Hannoveri jár majd az 50-esen, de típuscsere várható az ex30-as (21-es) villamoson is. Az már külön érdekesség lenne, ha a mostani leöntöttük sárgával festésűeken kívül egy fehér(krém?)-piros is forgalomba állna :)

Nincsenek megjegyzések: