2012. május 3., csütörtök

Vodafone Belvárosi Nagydíj

A kép nyomokban Talmácsit tartalmaz. Május elsején aki nem a Ligetben akart politikai rendezvényeken a tömegben hőbörögni az nagy valószínűséggel a Belváros felé vette az irányt. A négy napos hétvége alatt rendezték meg ugyanis a Vodafone Belvárosi Nagydíj elnevezésű rendezvényt, mely a 70-es telefontársaság aktuális mobilnetes fejlesztéseit volt hivatott ünnepelni, bár a megjelent látogatók nagyrészét ez szerintem pont nem érdekelte. Sokkal inkább Jenson Button autókázása. Következzék öt éves blogom harmadik F-1 bejegyzése :)


 Button háromszor ment, abból az elsőt gyakorlatilag nem láttam, csak hallottam. A második körnél az Arany János utcai metrómegállónál találtam helyet a kordon mellett, a harmadik menetre már a Bazilikáig jutottam. Ennyi volt dióhéjban a 'fejlődéstörténetem' a tömegben, folyamatosan a pofámba sütő nappal 30-35 fokban, május elsején.. A Button kósza körei közti űrt a magyar autósport különféle kategóriáiban versenyzők tettek érdekessé, a képen éppen a Dakaros Szalay Balázs sejlik fel a háttérben. Button boxát már hazafelé indulva sikerült fotóznom a távolból.

Idővel aztán harmadszor is kitolták a 2011-es McLaren MP4-26-os "versenyszemélygépjárművet" (Palik Laci nem hiányzol..), négy szerencsés közreműködésével. Fent a hídon a fehér ruhás Mezei Dániel a királyi m1-es új F-1 kommentátora. Neki üzenném, hogy néha nem ártana befognia, nem kell egyfolytában beszélni, ha nem tud értelmesen miről.. Aztán elindult Jenson.


 Minden alkalommal meglepődöm, hogy mennyire hangos is egy ilyen járgány pedig már a Ringen is hallgattam őket pár órán át, de Red Bull Street Paraden már Budapesten is volt szerencsém. Most pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton a házak közt bömbölt a gépezet 260 km/h sebességgel. A gumiégetés azon túl, hogy hangos még szagos is. Fényképezni pedig csak a látszat kedvéért próbálkoztam, ezen három közül az első talán még használható is, a többi kettő csak a hangulat kedvéért.
 
 A nagy gumiégetés végén jött az autó tetején állva örömködés, mintha rögtön futamelsőséget sikerült volna elérnie :) A pálya eleji zebra viszont a végére már csak mérsékelten maradt csíkos.


 Ha jól rémlik végül 3+2+2 kört ment Button, amit egy hosszabb interjú követett a Bajcsy feletti hídról. Az első képen értelem szerűen a rikító sapka Button, éppen Szujó Zolival vált pár szót a pillanatnyi adásszünetben, a következő képen már a nagyinterjú zajlik, háttal ül nekünk és élőben nézi a jónép az m1-en és hallgatja a Kossuth rádióban. Akik valóban élőben látták a rendezvényt kint a helyszínen nagyrészt ekkorra már elmentek, csak azok maradtak inkább akiket tényleg Button személye érdekelt és nagy csak az F-1-es felhajtás. Jó volt ez.. :)

Nincsenek megjegyzések: