2007. november 23., péntek

Kraków - 2006

Folytatom a 'böngésszünk régebbi képek közt, hogy legyen mivel frissítenem' módszert. 2006 szeptember elején sikerült egy-két napot a városban töltenem, s habár nem a villamosozás miatt kerültem oda, igyekeztem a hálózat lehető legnagyobb részét beutazni, ami valljuk be nem is olyan kis feladat. A külváros-belváros-másik külváros típusú villamosvonalakkal el lehet szórakozni, bizony akad vonal 1 óra feletti menetidővel és onnan még vissza is kell jutni a belvárosba, márpedig mindig a szűken vett történelmi belvárostól indultam.

Személy szerint igen kellemes emlékeim vannak a városról, bárkinek szívesen ajánlom. Budapestről közvetlen vonat közlekedik Krakkóba. Belvárosa szépen karban van tartva, persze ahogy távolodik az ember úgy juthat kevésbé vonzó városrészekbe is. Közelsége és kiterjedt hálózata bármely közlekedésbarát számára vonzó lehet, valamint ne feledkezzünk meg a lengyel Tatra utánzat, Konstal villamosokról. Konstal 105Na villamosok szólóban duplán vagy triplán járnak, de akár MAN GT6, Bombardier NGT6 vagy exbécsi gépekkel is utazhat az ember.

Kis kitérő Krakkótól, a Auschwitz-Birkenau. A sok képen látott bejárati toronyból készült kép a tábor közepére érkező vágányokkal ahova az elhurcolt emberek megérkeztek..

Visszatérve Krakkóra... úgy hiszem fog még ebből a városból bejegyzést látni a blog, viszont akkor igyekszem majd minden típust felvonultatni.. kérdés mikor jutok el újra a városba..

Nincsenek megjegyzések: