2011. március 31., csütörtök

Megyeri híd megközelítése

A bejegyzés címe nem véletlen, blogom látogatottsági statisztikáiban a nyolcadik legtöbbször megjelenő 'keresőszó'. Pedig csak egy nyúlfarknyi szösszenetben említettem a Megyeri hidat még 2008 szeptemberében, átadása előtt. Persze kevésbé érdekes kérdés mint Szosznál egy közelmúltban megesett, mégis úgy gondoltam válaszolok :)

Egyszerűen: aki valamely BKV járattal szeretne a híd közelébe jutni sokat nem válogathat a 104-es busz lesz a nyerő járat, ami Rákospalota, Kossuth utca és a Dunakeszi Auchan között közlekedik napközben. Kora reggel és este nyolc után pedig 104A jelzésű busszal ami ekkor már nem megy ki Keszire. Magam részéről Újpest Városkapunál szállnék fel rá, leszállni az Ezred utcai megállóban kell, ami a híd északi oldalán található.

Bringával a fővárosból a Váci úton vagy a túlparton az EuroVelaro6 nemzetközi kerékpárút mentén Békásmegyer felől közeledhetünk. Mindenképp megemlíteném, hogy a kerékpáros közlekedés a híd északi oldalán ajánlott, mivel oda vezet feljáró, a déli oldalon a ritkán előforduló gyalogosok garázdálkodnak. Azon bringások akik mégis a déli oldalra merészkednek lépcsőzhetnek a vasszamárral. Nem véletlenül írom ezt, hiszen látogatásunkkor nagy anyázások közepette távozott egy jóember bringájával a híd alatt, szidva a híd tervezőit. Lépcsőzött...

Jár persze a hídon Volánbusz (rendes sárga, Volvo), egyetlen BKV-s járatként a 204-es mely a 104-essel közös szakaszon jár Újpesten majd a budakalászi Cora érintésével tart Békásig.

Séta közben (is) könnyen észrevehető, hogy a híd több részből áll, itt érkezünk meg a Szentendrei szigeti ártéri hídhoz. Valamint látható a Duna szentendrei ágának hídja is. Ami közel se olyan látványos mint a főág hídja amivel a köztudatban azonosítják a Megyeri hidat.

Sajnos a kalászi gyalogos lejárónál már elburjánzottak a graffitik, de még is is elég jó állapotban van a híd.

Egy sétát mindenképp megér, habár nem csendes (egy M0 híd miért is lenne?) mégis szép környék, mellesleg a Fővárosi Vízművek fő vízgyűjtő területe is erre található. Kellemes tavaszi program lehet egy séta a pesti oldal hídfőjétől a békásmegyeri HÉV megállóig, bárkinek ajánlom :)

Nincsenek megjegyzések: